Articles (by me)

The True Light

Automatic translation of text

Det sanna ljuset

I söndags tände vi det fjärde adventsljuset till ljudet av en välbekant sång. I vår familj har vi en liten tradition, att vi alltid sjunger Nu tändas tusen juleljus varje gång vi ger liv åt adventsljusen.

Det finns säkert en och annan som ser oss som udda på grund av det. Det är okej. Det kan vi bjuda på. Men för oss är det något fint. Sång är ju en del av vårt liv, och att kunna sjunga julsånger tillsammans ökar bara stämningen, för att inte tala om tacksamheten, för de dagar som närmar sig.

Dessutom bär adventsljusen på en vacker symbolik, en som man lätt missar i dessa stressade tider: i väntan på Frälsarens ankomst tänder vi ett ljus i taget, och ju närmare barnets födelse vi kommer desto mer ljus tar vi emot.

Det är hoppets ljus. Kärlekens ljus.

I varje hjärta armt och mörk,
sänd du en stråle blid.
En stråle av Guds kärleksljus
i signad juletid.

Kärleken är Guds gåva till oss. Vad blir vår gåva till honom?

När Maria skulle föda fanns det inte plats i något härbärge. Då, för två tusen år sedan, var det ingen som var villig att släppa in den lilla familjen. Det fanns inget rum någonstans. Men idag kanske vi kan göra bättre än så? Kanske detta skulle kunna bli vår gåva: att släppa in Jesusbarnet i vårt hjärtas härbärge.

Jag tror att han skulle trivas där. Och vi själva skulle må oändligt mycket bättre. För om vi öppnar dörren till vårt inre rum kommer det fridgivande ljuset att strömma in, tillsammans med den äkta kärleken, den som är gränslös och ovillkorlig.

Jag tror att han vill att vi ska sprida detta kärlekens ljus, inte bara under några dagar denna vecka, utan alltid. Jag tror att han vill att varje dag ska vara julafton för oss.

Ha en riktigt god och lysande jul!

Louis

2 replies »

 1. Oh så här länge har jag inte läst din blogg…. Sorry….
  Vi sjunga också Nu tändas tusen juleljus, på dansk förstås;o) Oh den e sååå vacker…..
  Vi sjunga också mycket. Jag älskar när Max går runt på morgonen o sjunga stilla för sig själv:o) Gör han inte det e det nåt fel på honom….
  Kram på er alla hoppas ni hade en underbar jul

 2. Vi sjunger också alltid “Nu tändas tusen juleljus”. Det är Stellas favoritjulsång för i den sjunger man “Jesus Krist”.

  Jag har läst din blogg länge nu men aldrig lämnat avtryck men tänkte att det kunde vara dags. Hälsa god jul till Angelica och resten av din familj från mig.

  /dorro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.