Skip to content

Greatest Gift

August 25, 2010

LIVETS STÖRSTA GÅVA

Varje natt, innan jag går och lägger mig, smyger jag in ditt rum bara för att se att allt är okej. Jag vet att du förmodligen sover djupt och obesvärat, men jag vill ändå vara säker.

Kanske är det mest för min egen skull? Det känns bra att kontrollera att balkongdörren är låst. Det känns bra att stoppa om dig när täcket har glidit åt sidan. Det känns bra att ömt stryka handen över din panna, eller försiktigt vidröra dina små fingrar.

Jag vill inte väcka dig. Jag kan se att din dröm är vacker. Men ändå…  jag vill att du ska känna att jag är här. Jag vill att du ska veta hur mycket du betyder för mig – hur underbar jag tycker du är. Jag glömde säga det till dig innan du somnade. Kan du förlåta mig?

Jag hoppas min närvaro ger dig trygghet. Jag hoppas din dröm blir ljusare av beröringen från någon som älskar dig. För det gör jag: älskar dig mer än du förstår.

I detta ögonblick stannar jag kvar, invaggad i tystnaden och i dina korta, susande andetag. Här och nu känns det som om jag andas genom dig. Som om jag lever genom dig.

Ändå är du inte min. Jag äger dig inte. Jag har bara blivit välsignad av att ha dig nära ett litet tag. Snart sträcker du ut dina vingar och flyger uppåt. Uppåt.

Likväl, ikväll är du här hos mig. Ditt hjärta är bundet till mitt. Det kommer det alltid att vara. Därför är din sorg min sorg och din glädje min glädje – för det är i dig jag ser livet.

När jag lämnar ditt rum tittar jag en extra gång över axeln. Du vänder dig om i sömnen, smackar mjukt med läpparna och lägger ena handen under kinden.

Jag hoppas du vet, tänker jag, vem du är för mig och din mor?

Du är livets största gåva.

Advertisements
11 Comments leave one →
 1. September 14, 2010 15:42

  Very pretty pictures! And a beautiful story! Thanks!

 2. Edgardo Verdugo permalink
  August 29, 2010 18:14

  Många gånger har jag kommit hit bara för att läsa det du skriver om dina barn, din familj i helhet, din tro, ditt liv…i själva verket blir jag inspirerad av dina ord och varje gång undrar jag hur det hade blivit om jag haft det ena eller det andra, och då inser jag att jag har det, fastän inte som du, men jag har lärt mig att älska Gud och de välsignelser som han överöser över sina barn.
  Det du gör här är som en oas för många män, vi som alltid trott att vi inte kan bli föräldrar p.g.a. räddslan att inte klara av det kan få bekräftelsen i din sida att det går, bara man har tro så går det. Viljan är först sedan kommer välsignelserna.
  Må Gud välsigna dig och din familj.

 3. Lene Klamer permalink
  August 27, 2010 23:17

  Parents hold their kids hands for a while, but their hearts forever…

 4. August 27, 2010 15:04

  Åh så vackert, och så sant!

 5. Ulrika permalink
  August 27, 2010 06:01

  “För jag ser livet i dig. Se tappra fötter små, de flyger så lätt, över hmm… och klipporna, på sitt orädda sätt…” Och så vidare. Redan då, när skivan var ny, berörde den mig. Nu när jag själv har barn FÖRSTÅR jag. De där Herreyspojkarna kan uttrycka sig de!

 6. Eva-Lotta permalink
  August 26, 2010 10:25

  Så fint du skriver och så sant! Jättefina barn!

 7. Belle permalink
  August 25, 2010 22:22

  What a sweet pictures!!! Johannes is becomming such a big boy…Time flies by!!
  When I look at my children, I’m surprised how much they have changed the couple of months…
  Does that means that we’re getting old????

 8. Janita Nordli permalink
  August 25, 2010 16:50

  Du har en vidunderlig gave til, utenom musikken, nemlig ord… fantastisk skrevet!! Har det på samme viset selv, må bare se dem føre jeg selv får ro på meg til å sove, vite at de er trygge, vite at de sover godt!! Vet altfor godt at vi bare har dem på lån da jeg allerede har måttet gi tilbake en nydelig liten datter til vår Himmelske Fader! Men jeg vet hun er i gode hender 🙂 savnet vil nok alltid være der likvel! Hun skulle straks blitt 11 år!

 9. Jeannette Larsen permalink
  August 25, 2010 15:07

  Now we only need some music added to the lyrics!!! Hope you soon will feel inspired to write some more songs! I know many others agree with me there!

  Hugs

  Jeannette

 10. LENE MARIE HØGH permalink
  August 25, 2010 14:53

  beautiful writning Louis children are the biggest gift in life and your pictures said it all . hugs from me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: