Articles (by me)

A Normal Birthday with an Abnormal Cake

Automatic translation of text

EN VANLIG FÖDELSEDAG… MED EN OVANLIG TÅRTA

Jag vaknade halv sex på morgonen av att någon tassade runt på övervåningen. Redan innan jag klev upp ur sängen visste jag vem det var. Isak var alltid ängslig inför stora händelser. Och idag var det en stor dag. Han skulle fylla nio år.

Jag gick upp och talade med honom. Som jag misstänkte hade han vaknat flera gånger under natten, orolig att vi skulle glömma honom. Jag lugnade honom och sa att det snart skulle komma en överraskning, bara han sov en liten stund till.

När vi senare steg in i hans rum, sjungandes på sången alla barn älskar att vakna till (om de nu verkligen sover), då satte han sig spikrakt upp i sängen. Sången hinner knappt ebba ut då han med lättnad suckar: ”Var har ni varit? Jag har väntat i fem tusen år!”

Han blev glad för alla presenterna; det var leksaker och sådant som de flesta pojkar i hans ålder skulle uppskatta. Men sedan fick han en annan liten sak, något som han faktiskt hade tjatat om i över ett år. Han ville ha en egen sådan, eftersom han alltid behövde låna min när vi var i kyrkan.

”Jaaa! En bibel!” ropar han med samma glädje som när han öppnade paketet med sparkcykeln.

Jag skrattar för mig själv. Hur många nioåringar skulle reagera så om de fick en uråldrig religiös text på 1500 sidor – på sin födelsedag!

Senare på eftermiddagen har vi en litet släktkalas för Isak med den enda släkten vi har i närheten: Richard och hans familj. De vet att våra grabbar är tokiga i Star Wars, så de ger Isak ett lasersvärd. Vilken succé!

Vi sätter oss ned och äter Isaks specialbeställda tårta: pannkakstårta. Innan han gick till skolan la han en beställning till mig på en stor hög med pannkakor som sedan mamma skulle proppa med glass, sylt och grädde emellan lagren. En riktig höjdare, tyckte Isak.

Vi hade en rolig kväll med mycket lek och sedvanligt fotande. Sedan, när det börjar närma sig läggdags, kommer Isak fram till mig. Jag märker att han har gått och funderat på något.

”Pappa, kommer inte du att kunna bära mig längre nu?”

Jag svingar upp honom luften. ”Lilla gubben, när jag är hundra år kommer jag fortfarande bära dig… om du vill, förstås?”

Han log och kramade om mig. Jag tolkade det som ett ja.

Men jag får nog börja träna ordentligt, tänkte jag. Grabben börjar bli ganska tung nu.

Å så lite bilder…

IMG_3309
Den här skumgummigrejen älskade Isak. Enda problemet var att Clara gjorde det också. Hon stal den från honom hela tiden.

IMG_3312
Och som sagt, den här var inte så dum heller.

IMG_3315
Angelica gör i ordning pannkakstårtan. Inte för att skryta eller så… men visst ser pannkakorna väldigt goda ut! 🙂

IMG_3316
Clara kommer och inspekterar också…

IMG_3320
och blir så här glad.

IMG_3328
Snart färdig…

IMG_3331
Ta-da!

IMG_3351
Våra barn med Richard, Marie och dottern Melina.

3 replies »

  1. HEJ LOUIS ,HOW FAST TIME IS RUNNING,AND CHILDREN ARE GROWING UP SO FAST, I CANT BELIVE THAT YOUR SON ISAK NOW IS 9 YEARS OLD . AND THANK YOU FOR SHARING THE BEAUTIFUL BIRTHDAYS PICTURES . HAPPY BIRTHDAY TO YOU ISAK AND GOOD LUCK FOR THE FUTURE HUGS FROM ME

  2. Happy Birthday Isak! How time flies – when we first met Isak & Zoe were just small babies! Love to you all, Rachel, Mark, Ross & Zoe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.