Articles (by me)

I Need Vacation – From Vacation

Automatic translation of text

JAG BEHÖVER SEMESTER – FRÅN SEMESTERN

Är det bara jag, eller blir ni andra också väldigt trötta på semestern? Eller rättare sagt, när ni kommer hem igen? Både jag och min fru upplever det så. Det känns som om vi skulle vilja ha semester från semestern.

Varje sommar ser likadan ut: vi slänger in ungarna i bilen och åker till så många platser vi kan, och besöker så många släktingar och vänner vi hinner, allt på snabbast möjliga tid – bara för att hinna med ännu fler äventyr. Det är nästan så att man behöver syrgas vid hemkomsten, så utmattad är man.

Men missuppfatta mig rätt. Jag klagar inte. Vi har haft enormt roligt hos alla vi har besökt, och har fått uppleva många av naturens vackraste monument. Men det man kan tänka på nästa gång är att möjligen inte vara så tidsoptimistisk i planeringen. Då slipper man kanske det något pressade schemat.

Sedan är det alltid en intressant erfarenhet att leva i kappsäck med familjen, vilket inkluderar privilegiet att vara inklämd i en fullpackad bil under hundratals mil. Uppriktigt sagt var det inga större problem, men alla föräldrar vet väl hur det känns att köra bil när ens treåring blir trött och gnällig. Riktigt underhållande. Det positiva är väl att man inte somnar vid ratten i alla fall, vilket man heller inte hinner göra när åttaåringen frågar var tionde minut: ”Är vi framme snart?”

Och det här med tidsrutinerna, då? På semestern spricker de så det bara smäller om det. Den yngste vaknar tidigt i gryningen, och samtliga barn kommer inte i säng förrän närmare midnatt. Och alla timmar däremellan är det fullt ös. Visst är det kul såklart, men som småbarnföräldrar får man vara inställd på att vara fritidsledare hela dagen. Egen tid är en lyx som knappt existerar, än mindre tid tillsammans med frugan.

Fast det kom en dag då jag och Angelica promenerade i Visby med babblande Clara i vagnen. När vi kom till Almedalen skedde miraklet: Clara somnade. Då satte vi oss ner på en parkbänk och tog ett djupt andetag. Raukar, sandstränder och Villa Villekulla i all ära, men den korta paus jag fick med Angelica när vi satt på en parkbänk i den sköna dalen och bara pratade – ensamma – det var nog sommarens höjdpunkt.

IMG_8702

Kram på er!
Louis

PS. Mer bilder från Gotland följer…

3 replies »

 1. Hi Louis,

  You are soooooooooo right! When you take a vacation with your children, it’s even harder then when you stay at home…
  We have our own mobilhome/camper…so when we go on a holiday, I have to work even harder!
  Last time I asked my husband…and when can I go on vacation???? boy….
  On Sunday we leave again with our camper…to the Belgian coast this time, for a week.
  I wonder how tired I’ll be when we come home…But, I’m happy if I see my kids and husband enjoy themselves…for me, that is the best gift of all!

  take care!

 2. HEJ LOUIS, WELCOMEBACK FROM YOUR SUMMERHOLLYDAYS. I HAVE HAD 3 WEEKS SUMMER HOLLYDAYS. THE LAST WEEK OF MY SUMMER I AND MY BOYFRIEND WAS IN A SUMMER HOUSE HERE IN NORTH JUTLAND. IT WAS A GREAT WEEK WE HAVE FROM THE 3 AUGUST TO THE 7 AUGUST. YES IT IS VERY HARD TO START ON WORK AGAIN AFTER A SUMMERHOLLYDAYS , AND I FEEL THAT I AM STILL TIRED AFTER ,THAT I HAVE SEEN SO MUCH AND PLAYED DETEKTIV FOR A DAY. HAVE A GOOD SUMMER HUGS FROM ME LENE MARIE

 3. Hi Louis

  Sound like a wonderful vacation :o) Though, it truly is the quiet moments that charge the batteries.

  My hubby and I are leaving for Croatia in a few weeks – three weeks sailing the archipelago there. That charges the batteries, I tell you. You should give it a try ;o)

  Hugs
  Liselotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.