Articles (by me)

It doesn’t get any better

Automatic translation of text

DET BLIR INTE BÄTTRE ÄN SÅ HÄR

Om du undrar varifrån det vackra helgvädret kom ifrån så kan jag här och nu avslöja, ödmjuk som jag är, att det var jag som satte igång det hela.  Ja… alltså inte jag direkt, utan högre makter naturligtvis (hur man än väljer att definiera dessa). Men jag har i en månads tid uppsänt oräkneliga böner med tydliga önskemål om fint väder för just den här helgen. Och så kom den, gåvan från ovan, precis som på beställning (endast för att bli kallt och regnigt igen så fort helgen var över).

Men… känn inte att du är tvungen att tacka mig för det. Det var ju trots allt för mina egna syften jag var så angelägen. Jag hade nämligen planerat en hajk med en grupp elever från ett religionsinstitut jag ansvarar för. Och nu, mycket på grund av det strålande vädret, blev den underbar.

Vi vandrade och slog läger utmed en vacker etapp på Sörmlandsleden, med start utanför Mölnbo. Hajken var en kombination av det praktiska mötet med naturen och av motivationsinriktade och trosstärkande aktiviteter. Eftersom några av mina livspassioner är undervisning och natur, så fann jag denna typ av erfarenhet ytterst inspirerande, och den gav mig minst lika mycket eleverna.

Men en av höjdpunkterna var dock när vår lilla grupp fick oväntat besök på lördagskvällen. Jag hade jag precis suttit i tankarna på hur härligt det skulle vara att få dela denna ljuvliga stund med familjen, när jag hör en bekant röst bakom en dunge träd.

”Pappa! Pappaaaa!”

Jag ser då en liten flicka som håller sin mamma i handen, studsandes fram mellan stenar och rötter.

”Här är jag!” ropar hon glatt.

Bakom henne går två pojkar som förutom sitt bredaste leende också bär på varsin jordgubbstårta. Angelica hade bakat dem som en överraskning för hela sällskapet.

Gissa om det blev populärt? Inte så att min halvbrända och rökskadade matlagning var så illa (enligt hajkstandard var den nog ganska tillfredsställande), men för eleverna var denna somriga efterrätt bokstavligen grädde på moset.

Det är inte alltid man får uppleva sådana dagar, men när det händer är det bara att tacka och ta emot: strålande solsken, bländande natur, glada elever, och så besök av familjen förstås – med gräddiga jordgubbstårtor.

Det blir inte bättre än så här.

Å så lite mysiga bilder…  (Vill du se alla hundra miljoner bilder klicka här)

IMG_6763
Nygifta Henrik och Rebecka. Brudens far, Tor, i bakgrunden (han var vår första gästföreläsare). Gullig bild… pappa vet inte riktigt var hans ska titta 🙂

IMG_6805
Sarah i ljuset av elden.

IMG_6813
Efter nattens vila sitter John på denna vackra spång för att ta emot solens första ljus.

IMG_6835
Jag kunde inte motstså. Jag var tvungen att ta åtminstone en makrobild av vassen.

IMG_6847
Frukosten är serverad. På denna fantastiska panna (som jag fick låna av fritidsledaren på pojkarnas skola) stekte vi även pannkakor samt ägg och bacon. Mums!

IMG_6854
Men något måste ju alltid gå fel. “Ska vi inte ta bort det överflödiga fettet från baconen?” frågar Rebecka.
“Nja, det bränns säkert bort snart,” svarar jag.
Och visst blev det så. Elden luktade sig fram till fettet, och swisch så hade vi en flamberad stekpanna. Ena hantaget på pannan blev förstörd i processen. Not good!

IMG_6863
Nu ger sig sällskapet iväg för en 6 km hajk, med början på den långa spången.

IMG_6869
Sörmlandsleden är ljuvlig.

IMG_6900
Lunchpaus vid en sjö. Knäckebröd med majonäs och makrill med tomatsås. Sarah och Emilie njuter.

IMG_6931
Ännu en paus. Då kan man ju passa på att hänga upp-o-ner i ett träd. Holly och Ellie.

IMG_6961
När vi kommer fram till den sista lägerplatsen är alla varma. Vilken tur att det finns en till sjö där. Joakim dyker i. Det blev ett vackert magplask.

IMG_6973
Miriam passar på att tvätta håret med… sjögräs?

IMG_6952
Det här var den tredje ormen jag såg denna dag (har aldrig hänt förut). Den slingrade sig snabbt ut från bryggan. Ni som kan ormar, det är väl en vattensnok?

IMG_7029
Det fanns gott om egen tid också på hajken. Här sitter Myanga (stavning?) och filosoferar lite. Fin bild tagen av Henrik.

IMG_6991
På lördagskvällen kom Veronica och Mats Ekelund och samtalade med eleverna om livets olika skeden och om relationer. Veronica undervisar på Stockholms religionsinstitut och är en av mina bästa lärare…

IMG_6988
Det tycker Mats också. Deras budskap uppskattades mycket.

IMG_6997
Ellie lyssnar intensivt.

IMG_6977
Och så var det ju tårtan, den måste vi ta med. Här sitter barnen och längtar. Du får vänta på din tur, förklarar Clara för Isak.

Lev väl,
Louis

6 replies »

  1. Mycket fina bilder. Kul bla att se moster Veronika och morbror Mats på fina bilder, och inte minst snoken i vattnet. Jag skall aldrig bada i vattensjö mer!!!;) Men vilken otrolig bild. Du är en väldigt duktig fototgraf–en konstnär!

  2. Ja, det var verkligen så kul :D! Tack för en jätte fin helg! Vädret var perfekt;) och jag känner mig både upplyft och “upplyst” efter de här dagarna med så goda vänner:D.
    /Jätte fina foton.
    //Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.