Articles (by me)

Physical and Mental Training

Automatic translation of text

FYSISK OCH MENTAL TRÄNING

Jag kan rapportera att jag har trappat upp på cykelträningen. Jag var ju (o)smart nog att i en tidigare krönika avslöja min medverkan i sommarens Vätternrunda. Så nu har man inget annat val än att trampa på ordentligt.

Hur mår kroppen då? Eller mer konkret, rumpan? Jodå, den hänger med. Men jag hade aldrig klarat mig utan cykelbyxor, eller som mina barn kallar dem: blöjbyxor. Killarna skrattar ihjäl sig varje gång jag sätter på mig dem. Det är tydligen underhållning på hög nivå att se sin pappa med rump-vadderade tights.

Annars tycker jag det känns värst i ryggen, och i fötterna som domnar, i handlederna som värker, i nacken som stelnar och i öronen som fryser; sedan den där lilla detaljen: mina ben som krampar. Vem uppfann den här underbara sporten egentligen?

Som tur var fick jag vila i två dagar när frugan och äldste grabben flög till London och jag behövde ta hand om våra två yngsta barn. Den ena eftermiddagen spenderade vi i badhuset, mest liggandes i den varma bubbelpoolen. Mmm… himmelriket för en sargad kropp.

För övrigt ägnade jag en del tid åt att läsa och begrunda diverse humanistiska tankar, i förberedelse för min debatt/dialog med Christer Sturmark, ordförande i förbundet Humanisterna. I torsdags blev han min första gäst i det jag kallar ”Öppna Samtal – Vägen till förståelse och respekt”.

Tillsammans med kyrkans informationstjänst har jag känt ett behov att föra samtal med representanter för andra livsåskådningar. Det är min personliga övertygelse att den större andelen konflikter livsåskådningar emellan härrör från fördomar som i sin tur är baserade på okunskap. Jag tror att den öppna dialogen är nyckeln till att överbrygga många av dessa fördomar.

Samtalet gick bra. Christer är en hygglig karl och en respektingivande debattör. Visst fanns det områden som skiljde oss åt, till exempel i fråga om människans Gudsbehov. Dock fanns det, som jag misstänkte, fler gemensamma nämnare än vad man på ytan kunde ha trott.

Det finns mycket mer jag skulle kunna skriva, men avslutningsvis: den känsla jag bar med mig från mötet var hur viktigt det är att vi möter alla omkring oss med empati och förståelse. Det blir så mycket bättre då. För det är väl så vi själva vill bli bemötta?

5 replies »

  1. Du har så rett! Det er nok veldig mange likheter som folk flest ikke tenker over (jeg regner ikke meg selv som spesiellt religiøs, men likevel ser jeg jo at jeg følger de fleste budene og enkelte ville kanskje ta meg for å være kristen). Det som ødelegger veldig er all fanatismen både i den ene og den andre retningen. Flott Louis!

  2. Hej hej!

    Jag har en granne (religionslärare) som hörde talas om din intervju med Christer Sturmark. Hon frågade mig om den finns inspelad och om man kan få tag i den på något sätt?

    Mvh, Jennifer

  3. HEJ LOUIS MY FRIEND GOOD TO SEE THAT YOU, HAVE TIME TO WRITE.I WOULD WISH THAT PEOPLE COULD DO THE SAME AS YOU DID, TAKE THE BICYCLE AND CAME OUT AND ENJOY THE NATURE EVEN WHEN IT CAN BÉE HARD IF YOU NOT HAVE CYCLE FOR LONG TIME. YOUR BROTHER RICHARD HAVE LOOKED ON A BIKE TOO. HUGS FROM YOUR FRIEND LENE MARIE

  4. Pleased to hear your cycle training is coming along well, painful though it may be! It will indeed be difficult to back out, now that everyone knows you have entered yourself in the competition. I just couldn’t help chuckling when you mentioned how entertaining it was for your children to see you in your cycle shorts. There’s no doubt, children have a tendency to “tell it as they see it”. They certainly don’t bother with “the niceties”, or being discreet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.