Articles (by me)

Best Easter News

PÅSKENS BÄSTA NYHET

Automatic translation of text

Efter helgen satt jag framför datorn och besökte olika nyhetssajter och funderade på vad det var som redaktionerna ville lyfta fram som påskens bästa nyheter.

Bland populära inrikesnyheter fanns en om Mona Sahlin som tydligen får fler negativa artiklar i jämförelse med Reinfeldt när han satt i opposition. Jaha? Dessutom sköts en 40-årig man i underlivet med två skott. Oj. (Eller aj kanske man ska säga?)

Som kontrast kunde alla Karlstadbor fira sin lycka eftersom Färjestad tog sitt åttonde SM guld. Däremot var det sorgedag för de svenska damkronorna som i VM stupade mot finländarna i bronsmatchen.

Och utrikesnyheterna? Tusentals demonstranter härjar fritt i Thailand. På Berlin Zoo hoppar en glädjetjutande kvinna in i isbjörnarnas hägn. När hon ska ta sig ut biter en av isbjörnarna henne i rumpan (det gjorde han rätt i). Playboy stäms av en före detta anställt på 34 miljoner kronor. Orsak: han var sexuellt trakasserad på jobbet.

I vårt eget Södertälje har nu rättegången mot ”våldtäktsligan” tagit fart (där vi innerligt hoppas att rättsystemet inte kommer att svikta), och en iransk familj i Hovsjö fortsätter att bli trakasserad, denna gång med en cykel genom sovrumsfönstret på långfredagsnatten.

Jag klickar vidare, i jakt efter något mer… hur ska jag säga… uppbyggligt, påskigt? Den här kanske: Församlingsmedlemmarna i Önsta Gryta i Västerås har i två år byggt på en Lego-Jesus staty, gjord av 30 000 legoklossar – utan lim. Okej?

Men den här då? Ett 30-tal män på Filippinerna låter sig korsfästas. Men… det är inte främst till minne av Jesus, utan i ett märkligt försök att få större välgång i livet.

Nej, ingen av de där nyheterna gav mig någon ro för själen direkt. Jag bestämde mig för att ta en promenad med familjen i stället.

Då, samtidigt som vi gick och njöt av naturens gåvor, kom jag ihåg vad alla barnen i kyrkan hade sjungit på söndagen: ”På en härlig vårdag uppstod ur sin grav vår Mästare, vår Frälsare; han livet åt oss gav.”

Överallt omkring oss hördes fågelsång, blommorna sträckte på sig, knoppar bröt fram på träden. Och solen, den gav oss sin värme.

Då slog det mig: det som slumrar har vaknat till liv; det som var dött är nu levande.

Hur kunde vi ha missat den bästa nyheten av alla: Kristus är uppstånden.


2 replies »

  1. En alldeles sann berättelse, om jag ändock inte minns var/när det utspelade sig, som delgavs i söndags:

    En liten pojke, också han LDS, gick i en klass som bestod av omkring hälften kristna och hälften muslimer. Klassen fick frågan om hur många som skulle gå till kyrkan på Långfredagen. Alla de kristna barnen, utom en, räckte upp handen. Lärarinnan log mot pojken och sa att “Jesus älskar säkert dig ändå”, lite klumsigt sådär. Efter att klockan hade ringt stannade pojken kvar för att förklara saken till lärarinnan. “Jag kommer inte att gå till kyrkan på fredag, utan på söndag istället. I våran religion är det inte Jesu död som är viktig, utan snarare hans uppståndelse!”

    Ett sån’t fantastiskt svar! Och visst är det så att Jesu Kristi uppståndelse är det viktigaste att påminna sig om en helg som denna.

    Visst dog han för våra synder. Men nu är han uppstånden och lever!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.